Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie


Schrijfcursussen en -workshops 2023 *lees de voorwaarden


Schrijfcreaties verzorgt schrijfcursussen in het Gooi en omstreken


Schrijfcafé


Het Schrijfcafé is weer maandelijks open in de bibliotheek van Huizen op elke derde zaterdag van de maand.


Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben, je hebt alleen pen en papier nodig om te kunnen genieten van deze gezellige schrijfbijeenkomst. Daarnaast kun je in het Schrijfcafé ervaren of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé.

In januari is er een speciale editie van het Schrijfcafé die in het teken van de Poëzieweek staat. Voor deze ene keer wordt dit Schrijfcafé op vrijdagochtend 26/1 gegeven. Het thema is THUIS. Inloop 10:15 uur, start 10:30 uur.


Data 2023:  16/12 

Data 2024:  vrijdag 26/1 ( speciale Poëzieweek editie), 17/2, 16/3, 20/4, mei niet,

                    15/6, juli en augustus niet, 21/9, 19/10, 16/11 en 21/12


Tijd: 10:30-12:30 uur (Bibliotheek Huizen, iedere derde zaterdag van de maand)


Jouw investering: €15,00 per deelname (te voldoen na het Schrijfcafé via een betaalverzoek) dit is inclusief koffie/thee


*********************************************************************************


Dagretraite yoga en schrijven - Vang je Verlangen datum volgende retraite volgt


Op zaterdag 10 juni organiseerden Ingrid van Slooten (yogadocente) en ik een dagretraite in Eemnes.


Samen met Ingrid, en Annemijn Leunissen (Culiann catering) kijk ik terug op een zeer geslaagde retraitedag.
Door de enthousiaste reacties van de 10 deelnemers en het feit dat de retraite binnen een paar weken al volgeboekt was, hebben we besloten deze retraite dit jaar nog een keer te gaan organiseren. De datum volgt spoedig.


Wat kun je verwachten van deze ontspannende en verhelderende dagretraite?


  • door gerichte yogaoefeningen, verdiepende meditatie en het verankeren van inzichten door schrijven zet jij tijdens deze dag de eerste stap naar verwezenlijking van jouw verlangen.
  • inclusies heerlijke vegetarische lunch en versnaperingen
  • inclusief materiaal voor yogabeoefening en schrijven
  • professionele begeleiding van ervaren docenten
  • volop rust en ruimte in het weelderige groen van de polder van Eemnes 

Ieder Schrijfcafé staat in het teken van een thema waar steeds met verschillende oefeningen, genres en technieken over geschreven wordt. Inspirerend, leerzaam en verrassend. Op 16 december gaan we ons onderdompelen in decembersferen en werken we aan een kort verhaal dat past bij deze tijd van het jaar.

Bibliotheek Huizen van 10:30-12:30 u.

Tijd: 9:30-17:00 uur


Investering in jezelf: €150


Locatie: nader te bepalen


* op deze dagretraite zijn de algemene voorwaarden van Schrijfcreaties van toepassing


*********************************************************************************


Cursus Poëzie


In vier lessen kom je steeds een stap dichter bij de dichter in jezelf. Door in iedere les te oefenen met verschillende associatievormen leer je op originele beelden, vormen en woorden te komen waarmee je toewerkt naar je eigen gedichten. Je experimenteert met poëtische stijlmiddelen en laat je inspireren door het werk van andere dichters en kunstenaars. De cursus bestaat uit toegankelijke elementen: lezen, bespreken en vooral veel schrijven. Na iedere les werk je thuis een gedicht uit dat de volgende keer besproken wordt. Zo leer je met en van elkaar hoe je met weinig woorden precies kunt zeggen wat je wilt.


Vier lessen op donderdagavond van 19:30-22:00 uur


Data: 2024  concrete planning volgt


Investering: € 145 dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee.


Locatie: Koggewagen 69 Blaricum


Aanmelden of meer informatie*********************************************************************************


Cursus Creatief Schrijven online - thuis schrijven in je eigen tempo


Een inspirerende schrijfcursus van 5 lessen in je mailbox om te schrijven op het moment dat jij dat wilt! Je bepaalt je eigen tempo en krijgt, als je dat wilt, professioneel feedback op je teksten via de mail.


In vijf lessen maak je kennis met creatief schrijven. De prikkelende schrijfoefeningen met bijbehorende theorie slingeren je schrijfmotor gegarandeerd aan. Je probeert meerdere schrijfgenres uit en ontdekt hoe je met schrijftechniek je pen kunt slijpen. Je werkt aan proza, poëzie en non-fictie opdrachten. Na iedere les kun je, als je dat wilt, op je uitgewerkte tekst persoonlijk feedback ontvangen. Je bepaalt je eigen tempo; je geeft zelf aan wanneer je de volgende les in je mailbox wilt ontvangen.


Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. Schrijfervaring is niet nodig. Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten.


Jouw investering: € 110,00, na ontvangst van de betaling ontvang je les 1 in je mailbox.


Bestellen Eerst liever iets uitproberen? Kijk hier voor een gratis schrijfopdracht


*********************************************************************************


Levensverhalen Schrijven: Het Verhaal van je Leven 1 en 2


Tijdens zes schrijfbijeenkomsten ga je aan de hand van creatieve schrijfopdrachten op pad door het landschap van je herinneringen. Onderweg krijg je inspirerende schrijfoefeningen als gereedschap aangereikt waarmee je de deuren naar je geheugen openzet. Eenmaal binnen geef je je herinneringen vorm, de ene keer als een brief, de andere keer als een verhaal of gedicht. Aan het eind van deze schrijfreis heb je zes unieke schrijfcreaties tot stand gebracht over je eigen leven. Een waardevolle schat om te bewaren voor jezelf of te delen met anderen.

Er zijn twee versies van deze autobiografische schrijfreis: Het Verhaal van je Leven 1 en Het Verhaal van je Leven 2. In beide series bijeenkomsten schrijf je fragmenten uit je levensverhaal, steeds vanuit een ander thema. In Het Verhaal van je Leven 2 schrijf je verder op nieuwe thema's. Daarnaast is er aandacht voor hoe je deze levensfragmenten kunt bundelen tot een samenhangend geheel.

Deze 'autobiografische schrijfreizen' zijn voor iedereen (volwassenen) die schrijvend vorm wil geven aan fragmenten van zijn of haar levensverhaal en over een redelijke kennis van de Nederlandse taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.

**********************************************************************************


Theeschrijverij Inspiritea


Een inspirerende workshop waarin een bijzondere theeproeverij en schrijven elkaar versterken. Onder begeleiding van theesommelier Arlette Nederkoorn en schrijfdocent Marjan Leunissen ga je met je pen 'op reis' door de fascinerende wereld van de smaakzintuigen.


Bijzondere theeproeverij met creatieve schrijfopdrachten, een verrassende activiteit voor een gezellige middag/avond met vrienden of collega's.


Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).


**********************************************************************************


Creatieve Schrijfworkshop op locatie.


Het effect van creatief schrijven is groot. Je wordt er vrolijk van, voelt je geïnspireerd en het opent je ogen voor mogelijkheden in jezelf die je nog niet ontdekt had. Een vrije geest laat de woorden stromen. Woorden voor wat je te zeggen hebt, wat je voelt of die precies verwoorden waar jouw bedrijf of visie voor staat. Ik leer je anders te kijken waardoor je veel meer gaat zien.


Houd de agenda in de gaten voor de planning of neem contact op voor een workshop op locatie als bijvoorbeeld een onderdeel van een ‘hei/brainstormsessie’ of ter gelegenheid van een feestje of samenzijn. Het programma wordt op maat samengesteld.


Plezier en resultaat gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel.


Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).

Lees hier mijn laatste Blog


------------------------------


Vanaf 17 september verkrijgbaar! 


Bestel snel, in exclusieve oplage gedrukt.

Met trots presenteer ik mijn bijzondere dichtbundel met een selectie van mijn mooiste gedichten voorzien van originele tekeningen van kunstenares Harcoline Ornstein. Vanaf 17 september bestel hem hier voor €17,95 excl. verzendkosten. Of koop hem bij de boekhandel in Blaricum, Laren of Huizen.


Vanaf 17 september zijn er leuke ansichtkaarten te koop met gedichten en tekeningen uit de bundel Komma in de Kantlijn. Per set van 4 €8,00 excl. verzendkosten. Bestel hier

------------------------------


Dagretraite

Yoga en Schrijven


Deze activiteit is uitverkocht. In het voorjaar 2024 wordt de volgende retraite ingepland. Vast aanmelden onder voorbehoud datum


-----------------------------

Nieuw!


Workshop Theeschrijverij


------------------------


Schrijfcursussen en Schrijfcafés


Op 16 december is er weer een Schrijfcafé


Je kunt je nu alvast aanmelden.


Aanmelden Schrijfcafé


------------------------------

Cursus Poëzie start in 2024 in Blaricum


Aanmelden Poëzie

------------------------------


Om zelf in je eigen tempo te schrijven: Cursus Creatief Schrijven 1 online met professionele feedback van schrijfdocent. Bestellen schrijfcursus


Bekijk mijn instagramgedichten

Dé website voor schrijvers


www.schrijvenonline.org


Aanbod schrijfexpertise Nederland


www.ikwilschrijven.nl

HRO bOOKs
private publishing