Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie


Lees hier mijn laatste Blog


------------------------------


Bestel snel, in exclusieve oplage gedrukt.

Met trots presenteer ik mijn bijzondere dichtbundel met een selectie van mijn mooiste gedichten voorzien van originele tekeningen van kunstenares Harcoline Ornstein. Te bestellen bij mij voor €17,95 excl. verzendkosten. Of koop hem bij de boekhandel in Blaricum, Laren of Huizen.


Ook zijn er leuke ansichtkaarten te koop met gedichten en tekeningen uit de bundel Komma in de Kantlijn. Per set van 4 €8,00 excl. verzendkosten. Bestel hier

------------------------------


Dagretraite

Yoga en Schrijven


Je kunt je weer inschrijven voor de dagretraite Yoga en schrijven! Dit jaar op vrijdag 7 juni in Hollandsche Rading bij de Hoevnix.


Meld je snel aan, het aantal deelnemers is beperkt.


-----------------------------

Nieuw!


Workshop Theeschrijverij


------------------------------

Schrijfcursussen en Schrijfcafés


Eerstvolgende Schrijfcafé is op 15 juni in de bibliotheek van Huizen en staat in het teken van schrijven over zien wat je niet ziet. Laat je inspireren en zet je verbeelding aan!Je kunt je nu alvast aanmelden. Aanmelden kan tot 1 week van tevoren.


Aanmelden Schrijfcafé


------------------------------

Cursus Poëzie start in juni in Blaricum


6/6, 20/6, 4/7, 18/7


Aanmelden Poëzie

------------------------------

Levensverhalen schrijven start in oktober


Aanmelden Levensverhalen


------------------------------

Om zelf in je eigen tempo te schrijven: Cursus Creatief Schrijven 1 online met professionele feedback van schrijfdocent. Bestellen schrijfcursus


------------------------------


Bekijk mijn instagramgedichten

Dé website voor schrijvers


www.schrijvenonline.org


Aanbod schrijfexpertise Nederland


www.ikwilschrijven.nl

HRO bOOKs
private publishingSchrijfactiviteiten in het Gooi en omstrekenSchrijfcafé


Het Schrijfcafé is op de derde zaterdag van de maand in de bibliotheek van Huizen 


Het Schrijfcafé is een maandelijks terugkerende, toegankelijke schrijfactiviteit die georganiseerd wordt in de bibliotheek van Huizen. Iedereen die graag schrijft of hier meer mee wil gaan doen, ontvangt in het Schrijfcafé een inspiratieboost om thuis verder te schrijven. Ervaring met schrijven is niet nodig, wel enige kennis van de Nederlandse taal. Je hebt voor het Schrijfcafé alleen schrijfzin en pen en papier nodig om tot verrassende teksten te komen. Naast schrijven is het een waardevolle ontmoeting met andere schrijfliefhebbers omdat we aan dezelfde opdrachten werken en daarna naar elkaars teksten luisteren.


Meedoen aan het Schrijfcafé is een ideale manier om te ontdekken of creatief schrijven iets voor jou is, zonder dat je meteen aan een cursus vast zit. Lijkt dit je wat? Meld je dan aan voor het Schrijfcafé (uiterlijk 1 week van tevoren opgeven, het Schrijfcafé gaat door vanaf 5 deelnemers).


Data 2024: mei niet, 15/6, juli/augustus niet, 21/9, 19/10, 16/11, 21/12


Aanmelden tot 1 week van tevoren!


Tijd: 10:30-12:30 uur (Bibliotheek Huizen, iedere derde zaterdag van de maand)


Jouw investering: €16,00 per deelname (te voldoen na het Schrijfcafé via een betaalverzoek)  


*********************************************************************************


Dagretraite yoga en schrijven - Vang je Verlangen 7 juni 2024


Na het succes van vorig jaar organiseren Ingrid van Slooten (yogadocente) en ik weer een dagretraite met yoga en schrijven, dit keer in Hollandsche Rading bij de Hoevnix, een prachtige locatie middenin

de natuur van de Westbroekse Zodden.


Wat kun je verwachten van deze ontspannende en verhelderende dagretraite?


  • door gerichte yogaoefeningen, verdiepende meditatie en het verankeren van inzichten door  schrijven zet jij tijdens deze dag de eerste stap naar verwezenlijking van jouw verlangen
  • inclusies heerlijke vegetarische lunch en versnaperingen (verzorgd door Culiann - Annemijn Leunissen)
  • inclusief materiaal voor yogabeoefening en schrijven
  • professionele begeleiding door ervaren docenten
  • volop rust en ruimte in een groene omgeving Een impressie van vorig jaar:

Tijd: 9:30-17:00 uur


Investering in jezelf: €155


Locatie en datum: De Hoevnix, Kanaaldijk 2, 3739 ND Hollandsche Rading


Aanmelden kan tot 24 mei. Er zijn nog 4 plekken beschikbaar.


* op deze dagretraite zijn de algemene voorwaarden van Schrijfcreaties van toepassing


*********************************************************************************


Vervolgcursus Poëzie 2024


In vier lessen kom je steeds een stap dichter bij de dichter in jezelf. Door in iedere les te oefenen met verschillende associatievormen leer je op originele beelden, vormen en woorden te komen waarmee je toewerkt naar je eigen gedichten. Je experimenteert met poëtische stijlmiddelen en laat je inspireren door het werk van andere dichters en kunstenaars. De cursus bestaat uit toegankelijke elementen: lezen, bespreken en vooral veel schrijven. Na iedere les werk je thuis een gedicht uit dat de volgende keer besproken wordt. Zo leer je met en van elkaar hoe je met weinig woorden precies kunt zeggen wat je wilt.


Deze cursus is een vervolg op de poëziecursus van 2023. We werken met nieuwe genres en oefeningen. Je hoeft hier daarom niet aan te hebben deelgenomen om je in te schrijven. Ervaring met dichten is niet nodig, wel enige kennis van de Nederlandse taal.


Vier lessen op donderdagavond van 19:30-22:00 uur


Data: 2024  op 6/6, 20/6, 4/7 en 18/7


Investering: € 160 dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee.


Locatie: Koggewagen 69 Blaricum


Aanmelden of meer informatie


Inschrijvingstermijn sluit op 23 mei 2024*********************************************************************************


Cursus Creatief Schrijven online - thuis schrijven in je eigen tempo


Een inspirerende schrijfcursus van 5 lessen in je mailbox om te schrijven op het moment dat jij dat wilt! Je bepaalt je eigen tempo en krijgt, als je dat wilt, professioneel feedback op je teksten via de mail.


In vijf lessen maak je kennis met creatief schrijven. De prikkelende schrijfoefeningen met bijbehorende theorie slingeren je schrijfmotor gegarandeerd aan. Je probeert meerdere schrijfgenres uit en ontdekt hoe je met schrijftechniek je pen kunt slijpen. Je werkt aan proza, poëzie en non-fictie opdrachten. Na iedere les kun je, als je dat wilt, op je uitgewerkte tekst persoonlijk feedback ontvangen. Je bepaalt je eigen tempo; je geeft zelf aan wanneer je de volgende les in je mailbox wilt ontvangen.


Deze levendige en praktische cursus is geschikt voor iedereen die graag schrijft, voor zichzelf of op het werk. Schrijfervaring is niet nodig. Na deze cursus vind je makkelijker inspiratie en zal je schrijfvaardigheid vergroten.


Jouw investering: € 110,00, na ontvangst van de betaling ontvang je les 1 in je mailbox.


Bestellen Eerst liever iets uitproberen? Kijk hier voor een gratis schrijfopdracht


*********************************************************************************


Levensverhalen Schrijven: Het Verhaal van je Leven 2


Tijdens zes schrijfbijeenkomsten ga je aan de hand van creatieve schrijfopdrachten op pad door het landschap van je herinneringen. Onderweg krijg je inspirerende schrijfoefeningen als gereedschap aangereikt waarmee je de deuren naar je geheugen openzet. Eenmaal binnen geef je je herinneringen schrijvende vorm. Steeds op een andere manier. Aan het eind van deze schrijfreis heb je zes unieke schrijfcreaties tot stand gebracht over je eigen leven. Een waardevolle schat om te bewaren voor jezelf of te delen met anderen.

Er zijn twee versies van deze autobiografische schrijfreis: Het Verhaal van je Leven 1 en Het Verhaal van je Leven 2. Omdat ze elkaar aanvullen kun je beide cursussen in willekeurige volgorde volgen. De opzet is vergelijkbaar, je schrijft fragmenten uit je eigen levensverhaal, steeds vanuit een ander thema. Deze 'autobiografische schrijfreizen' zijn voor iedereen (volwassenen) die schrijvend vorm wil geven aan fragmenten van zijn of haar levensverhaal en over een redelijke kennis van de Nederlandse taal beschikt. Schrijfervaring is niet nodig.


Zes lessen op donderdagavond van 19:30-22:00 uur


Data: 2024 op 3/10, 17/10, 31/10, 7/11, 21/11 en 12/12


Investering: € 240 dit is inclusief lesmateriaal, koffie en thee.


Locatie: in Blaricum of Eemnes


Aanmelden of meer informatie


Inschrijvingstermijn sluit op 20 september 2024

**********************************************************************************


Theeschrijverij Inspiritea


Een inspirerende workshop waarin een bijzondere theeproeverij en schrijven elkaar versterken. Onder begeleiding van theesommelier Arlette Nederkoorn en schrijfdocent Marjan Leunissen ga je met je pen 'op reis' door de fascinerende wereld van de smaakzintuigen.


Bijzondere theeproeverij met creatieve schrijfopdrachten, een verrassende activiteit voor een gezellige middag/avond met vrienden of collega's.


Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).


**********************************************************************************


Creatieve Schrijfworkshop op locatie.


Het effect van creatief schrijven is groot. Je wordt er vrolijk van, voelt je geïnspireerd en het opent je ogen voor mogelijkheden in jezelf die je nog niet ontdekt had. Een vrije geest laat de woorden stromen. Woorden voor wat je te zeggen hebt, wat je voelt of die precies verwoorden waar jouw bedrijf of visie voor staat. Ik leer je anders te kijken waardoor je veel meer gaat zien.


Houd de agenda in de gaten voor de planning of neem contact op voor een workshop op locatie als bijvoorbeeld een onderdeel van een ‘hei/brainstormsessie’ of ter gelegenheid van een feestje of ander samenzijn. Het programma wordt op maat samengesteld.


Plezier en resultaat gegarandeerd! Schrijfervaring is niet nodig, enige kennis van de Nederlandse taal wel.


Wil je meer informatie? Je kunt me mailen of bellen (06-40463967).