Schrijfcreaties

van inspiratie naar creatie


Ik ben Marjan Leunissen. Sinds ik kan schrijven is de pen mijn trouwe bondgenoot. Ik gebruik hem als ‘vertaler’ en 'werktuig'. Als vertaler vloeien er gedichten en verhalen uit vanuit mijn eigen bron. Soms is mijn pen geslepen en stromen er pittige stukjes proza uit in de vorm van een column of een blog. Regelmatig is mijn pen een effectief werktuig en schrijf ik als docent lesmateriaal of als tekstschrijver voor een opdrachtgever.


Ik schrijf graag gedichten. Momenteel werk ik aan de dichtbundel 'Komma in de Kantlijn' die vanaf 17 september 2023 verkrijgbaar is. Dit doe ik samen met
Harcoline Reerink die tekeningen maakt bij mijn gedichten. In Blaricum, Laren en Eemnes is mijn gedicht 'Met elkaar' dat ik schreef in het teken van 'Week tegen eenzaamheid' gedurende een half jaar in de openbare ruimte geplaatst als straatpoëzie. Sinds begin 2023 schrijf ik als 'Dichter bij Blaricum' dorpsgedichten. Ik draag regelmatig uit eigen werk voor op open podia.


Meerdere gedichten van mijn hand werden
bekroond met een prijs of top tien notering bij verschillende dichtwedstrijden.

Beslagen ten ijs


Ik ben breed opgeleid en heb ervaring in veel vakgebieden. Na mijn studie Voeding & Diëtetiek vulde ik mijn kennis aan met meerdere marketingopleidingen (NIMA en internationale incompanytrainingen). Later verrijkte ik mijn schrijfvaardigheden met Journalistiek I en II (Post Bachelor) en creatieve schrijfopleidingen in meerdere (literaire) genres. Bovendien ben ik gecertificeerd schrijfdocent (Dactylus Academie voor schrijfdocenten). Vanuit deze rijk gevulde bron van kennis en vaardigheden werk ik als schrijfdocent en -coach, communicatieadviseur en tekstschrijver.  


De kracht van taal


De kracht van het geschreven woord is groot. Je kunt er andere mensen mee bereiken, aanraken, ontroeren of blij maken. Je kunt ermee uitdrukken wie je zelf bent, wat je wilt en welke dromen je hebt. En dat op oneindig veel manieren. Alles wat je nodig hebt, zijn slechts 26 letters, je eigen vrije geest en passie en de wereld ligt aan je voeten. In dit magische proces van schrijven begeleid ik je graag als schrijfdocent en schrijfcoach. Vanuit mijn commerciële roots kan ik organisaties helpen in het richten van hun communicatie energie. Als tekstschrijver rijg ik de woorden tot pakkende zinnen zodat mijn opdrachtgevers hun doel kunnen bereiken.


Inspireren tot een hoger plan


Omdat ik mijn enthousiasme voor schrijven wil delen met andere schrijfliefhebbers geef ik creatieve schrijfcursussen en workshops. In de agenda zie je wat er voor de komende maanden op de planning staat. Ook begeleid ik schrijvers bij het tot stand komen van hun boek, verhalen of gedichten. Door mijn marketingachtergrond reikt mijn coaching verder dan het schrijfproces en de techniek. Hierdoor wordt de kans op een succesvolle publicatie vergroot.

Krijg hier een inkijkje in wat ik schrijf. Ook geef ik graag een podium aan cursisten die deelnamen aan schrijfcursussen of workshops van Schrijfcreaties.


Meer weten over mijn achtergrond en opleidingen? Kijk dan op mijn Linkedin pagina


Hier vind je meer informatie over het aanbod van Schrijfcreaties en kun je je inschrijven voor een cursus, workshop of maandelijks Schrijfcafé.